Sarfvikin Finnish-tourien 2018 saldo viisi TOP5 Order of Merit-sijoitusta

Kotimaan hyvä pitkä golfkausi 2018 lähestyy vääjäämättä loppuaan. Muutama SM-joukkuekilpailu pelataan vielä, mutta yksilötason rankingit ovat varsin valmiit.

Viime vuoden tapaan Erika Danielsson on sarfvikilaisista korkeimmalla omassa sarjassaan Finnish Junior Tourilla. Erika onnistui vakuuttavasti uusimaan 2. sijansa. Sarjavoittaja, Amerikkaan opiskelemaan tähyävä Kuusankosken Krista Junkkari keräsi vain 20 pistettä enemmän kuin Erika. Camilla Järvelän (10.) ja Aino Meriläisen (18.) sijoitukset paranivat roimasti edellisestä vuodesta. FJT:n tyttöjen sarjassa pisteille pääsi 81 kaikkiaan 95 pelaajasta.

FJT:n poikien sarjan voittaja on Saku Tuusa Salosta. 270 pelaajan porukassa Rasmus Vuorinen löytyy hienosti sijalta T76, Antti Asiala 95 ja Ville Eskola T96.

Monen aiemman vuoden tapaan N50-sarja oli Sarfvikille tuottoisin. Minna Kaarnalahti oli ranking-kolmonen ja Pirkko Havukainen 4.. – Pirkon sijoitus parani kahdella pykälällä. Anne Kokko ja Annika Ahlstedt kilpailivat vähän säästellen, ja löytyvät sijoilta 12 ja T23. N50-sarjan voiton vei Lohjalle Virpi Haataja. 61 naista sijoittui pisteille eli 30 parhaan joukkoon.

M50-sarjassa ”Pappa” Ari Vauhkonen, 66 v, vei ylivoimaisesti sarjavoiton baby-senioreiden nenän edestä. Leo Savonen pelasi pääsääntöisesti kärjen tuntumassa ja on OoM:ssä 5. Jari Danielsson uusi rookie-vuotensa sijoituksen 13.. Jukka Tiainen oli 42. 120 pisteille päässeen pelaajan joukossa.

Super-senioreiden, 60+, 65+ ja 70+, suuria osallistujamääriä keräävissä sarjoissa parhaiten scr-rankingissä sarfikilaisista menestyi Jussi Olkinuora oltuaan M70-sarjan 19.

Mideissä eli 30+-miehissä ei sielläkään ole pelaajapulaa. Useissa kauden kisoissa oli käytössä jopa cut ensimmäisen päivän jälkeen. Sarjan voiton nappasi täpärästi jo seniori-ikäinen Mika Piltz. 178 pisteellisen pelaajan joukossa Lasse Ilvessalo on 60. ja Leo Savonen 69..

30+-naisista kentille ehtii entistä harvempi. Viittäkymmentä lähestyvä Taina Olenius hallitsi Ladies Mid Touria tänäkin vuonna. Ensimmäistä kauttaan Sarfvikissa pelannut Satu Vuorinen nousi rankingissä huimasti, nyt sijalle 11.. Nina Johanssonin kiireinen kesä toi tulokseksi sijan 20.. Minna Kaarnalahti on 22. 29 pelaajan joukossa.

Finnish Tourin finaali Vierumäellä on vielä edessä tulevana viikonloppuna. Peukut pystyyn Erikalle ja Antille. Erikan ranking-sijoitus tällä hetkellä on T16.

Tulevaisuuden toureilla ahkeroi myös joukko sarfikilaisia.

14-vuotiaiden Rasmus Vuorisen ja Ville Eskolan onnistumiset Future Tour P16-sarjan kisoissa oikeuttavat sijoille 12 ja 16 57 pojan porukassa. Aarni Linnervuo on saman sarjan T30..  P12-ryhmässä oli 19 pelaajaa, Jasper Luukkanen heistä 8.

Erityismaininnan ansaitsee Ville Eskolan reipas urakointi Junior Challenge Tourilla. Ville pelasi kaikki 8 osakilpailua sijoille T7-T22, ja löytyy kokonaistuloksissa paikalta 103. Tämän uudistetun sarjan huima osallistujamäärä 344 oli tuorien suurin.

Kilpaileminen on siis kivaa ja myös kehittävää.

SoitaKartta