Sarfvikin kilpailumääräykset

Kilpailutoimikunta julkaissut 16.2.2017.

Klubikilpailuihin voivat osallistua Sarfvik Golfklubi r.y:n jäsenet. Klubin mestaruuskilpailuihin osallistumisoikeus on ainoastaan Sarfvikia kotiseuranaan (tasoitusta ylläpitävä seura) pitävillä jäsenillä. Yksityiskohtaiset tiedot kustakin kilpailuista annetaan ilmoitustaululla ja kotisivuilla kyseisen kilpailun kilpailumääräyksessä. Tapahtumat valokuvataan, kuvia käytetään seuran toiminnassa, kotisivuilla sekä lehdessä. Nämä määräykset pätevät pääsääntöisesti kaikissa klubikilpailuissa ja avoimissa kilpailuissa, mikäli kilpailumääräyksessä ei ole mainittu muuta.

Kilpailun toimikunnan muodostavat kilpailunjohtajat, tuomari (jos tuomari on erikseen nimetty) sekä lähettäjät. Toimikunta toimii golfsääntöjen mukaisena toimikuntana sääntötulkinnoissa.

Kilpailuun osallistujalla pitää olla hyväksytty virallinen tasoitus ja hänen tulee osata golfin säännöt. Pelaaja, joka ei ole esittänyt neljää tuloskorttia kauden aikana omaa ns. passiivisen tasoituksen, jolloin pelaaja voi osallistua klubin kilpailuihin, mutta hänellä ei ole oikeutta saada palkintoa tasoituksellisessa kilpailussa. Kilpailijan vastuulla on tuntea kulloinkin voimassa olevat paikallissäännöt. Mahdolliset tasoitusrajoitukset on mainittu kilpailumääräyksessä. Korkein tuloslaskennassa huomioitu tarkka tasoitus on 36.

Kilpailuihin ilmoittaudutaan GolfBoxin kautta, kirjoittamalla nimi toimiston ilmoitustaululla olevaan kilpailujen osanottajalistaan, sähköpostitse tai puhelimitse caddiemastereille. Lähtöaikatoivomukset pyritään ottamaan huomioon. Lähtöajat lähetetään pelaajille tekstiviestinä ja niitä voi katsoa myös kotisivuilta. Viimeinen ilmoittautumispäivä ja maksimiosallistujamäärät mainitaan kilpailumääräyksissä. Kilpailun järjestämisen edellytys on, että osallistujia on vähintään kymmenen ja kussakin sarjassa tulee olla vähintään neljä pelaajaa. Jälki-ilmoittautuneita voidaan ottaa poisjääneiden tilalle, poikkeuksena mestaruuskisat, joihin ei oteta jälki-ilmoittautumisia. Yleiset viikkokilpailut pelataan keskiviikkoisin vapainlähdöin. Siihen ilmoittaudutaan caddiemasterin toimistossa ennen pelaamaan lähtemistä.

Kilpailumaksu maksetaan ennen kilpailun alkua. Mikäli peruutus tapahtuu arvonnan jälkeen ilman hyväksyttävää syytä tai asiasta on jätetty kokonaan ilmoittamatta, asianomaiselta peritään jälkikäteen kilpailumaksu.

Kilpailuissa noudatetaan R&A Rules Limitedin ja The United States Golf Associationin hyväksymiä golfsääntöjä sekä Sarfvik Golfklubin r.y:n voimassa olevia paikallissääntöjä. Paikallissäännöt ovat caddiemasterin tiskillä erillisellä paperilla.

Kilpailuissa on auton ja puhelimen käyttö kielletty. Kilpailun toimikunnalla on oikeus lääketieteellisin perustein myöntää erikoislupa auton käyttöön. Poikkeuksena 70 vuotta täyttäneet pelaajat, joilla on oikeus käyttää autoa kaikissa Sarfvikissa pelattavissa kilpailuissa.

Jos toimikunta keskeyttää pelin ukonilman tai salamoinnin vuoksi, on pelaajien keskeytettävä peli välittömästi. Pelaajat eivät saa jatkaa peliä ilman toimikunnan lupaa. Rangaistus tämän säännön rikkomisesta on kilpailusta sulkeminen.

Tuloskortti, joka on tarkistettu ja vahvistettu sekä pelaajan että merkitsijän allekirjoituksella, on luovutettava caddiemasterille viipymättä kierroksen jälkeen eikä siihen sen jälkeen saa tehdä mitään muutoksia tai lisäyksiä.

Mahdollisissa kurinpidollisissa asioissa noudatetaan Suomen Golfliiton kurinpitomääräyksiä ja suosituksia.

Tasatuloksessa voittaja tasoituksellisessa lyöntipeli- ja pistebogeykilpailussa on se pelaaja tai joukkue, jolla on alempi tarkkatasoitus. Jos se on sama tai kilpailu on tasoitukseton, paremmuus ratkaistaan matemaattisen menetelmän avulla: 18 reiän kilpailussa paremman 9, 6, 3 tai viimeisen reiän (netto) tuloksen perusteella. Jos tulos on edelleen tasan, ratkaistaan voittaja arvalla.

Tasatuloksen ratkaisee 36 reiän kilpailuissa viimeisen 18 reiän tulos ja sen jälkeen paras 9,6,3 jne. kuten edellä ja vastaavasti 54-reiän kilpailussa paras 36-reiän tulos, viimeisen 18-reiän tulos ja sen jälkeen paras 9, 6, 3 jne. Seuran mestaruuskilpailussa kunkin sarjan voittaja ratkaistaan jatkorei’illä sudden death -periaatteella.

Scramble-kilpailuissa joukkueen maksimipelitasoitus on pienimmällä tasoituksella pelaavan joukkueen jäsenen pelitasoitus.

Palkintojenjako on yleensä heti kilpailun jälkeen. Kilpailijoiden ja varsinkin palkinnoille päässeiden odotetaan osallistuvan palkintojenjakotilaisuuteen. Arvontapalkintoja voivat voittaa ainoastaan paikallaolijat.

SoitaKartta